(Junior) Projectontwikkelaar Windenergie

(Junior) Projectontwikkelaar Windenergie

STAWAG is al tientallen jaren een grote speler in het Duitse energielandschap. Dochterbedrijf STAWAG Energie concentreert zich op de realisatie van hernieuwbare energiebronnen (zon- en windprojecten). In Duitsland werken ongeveer 40 medewerkers en we hebben daar 100 windturbines en zonneparken met een gezamenlijk vermogen van >300MW gebouwd. Hiermee hebben een vaste plek in de top bemachtigt. STAWAG Energie helpt vanuit Eindhoven ook Nederland de energiedoelstelling (de RES) te behalen. Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een geschikte;

Projectontwikkelaar Windenergie

Dagelijks werken we samen met grondeigenaren, omwonenden, energie coöperaties, gemeenten, provincies en vele andere belanghebbenden van onze windprojecten. Deze veelzijdigheid aan contacten is tekenend voor ons werk, geen dag is hetzelfde. Samen met ons team van projectontwikkelaars, analisten en technisch specialisten ga je er alles aan doen om onze projecten op te starten, te zorgen dat ze vergund en gefinancierd worden en uiteindelijk tot bouwfase gebracht.

Vanwege de veelzijdigheid van de functie van projectontwikkelaar windenergie, nodigen we graag professionals uit alle windrichtingen uit om te reageren: Ken je de Nederlandse windmarkt al door en door? Of ben je actief in andere takken van duurzaamheid? Heb je ervaring met stakeholdermanagement, bijvoorbeeld in de publieke-, agrarische- of energiesector? Of heb je projecten gerealiseerd waarin je voor groot aantal verschillende uitdagingen kwam te staan? Dan zou je zomaar eens perfect bij ons team kunnen passen!

Want als projectontwikkelaar binnen STAWAG Energie krijg je de kans om in een snelgroeiende en toekomstgerichte bedrijfstak met een hoop vrijheid aan de slag te gaan.

Wat je meebrengt;

 • Ken je de Nederlandse windmarkt al door en door? Dan is dat mooi meegenomen! Heb je echter nog geen ervaring en hou je van een uitdaging, reageer dan ook.
 • We zijn op zoek naar een doorzetter die zich niet uit het veld laat slaan door een tegenslag. Je beseft dat een windmolenpark niet in één dag gebouwd is en weet creatief om te gaan met de uitdagingen die je te wachten staan.
 • Jij bent communicatief sterk en hebt geen moeite om mensen te overtuigen.
 • Je bent proactief en hebt een enorme drive om de uitbouw van hernieuwbare energie te versnellen.
 • Je bent belastbaar, bereid om binnen Nederland te reizen en ook eens ’s avonds een bijeenkomst bij te wonen.

Jouw taken;

 • Jij identificeert en contracteert geschikte locaties voor windprojecten door het gesprek aan te gaan met landeigenaren.
 • Je brengt innovatieve oplossingen mee voor onze bestaande werkprocessen.
 • Je organiseert bijvoorbeeld buurtbijeenkomsten om ook de omwonenden, energie coöperaties en de gemeenten van het belang van windenergie te overtuigen.
 • Samen met het team ga je er alles aan doen om dit project tot de bouwfase te brengen.
 • Hiervoor onderhoud jij het contact met de betrokken (overheids)instanties.
 • Je doorloopt en bewaakt het volledige vergunningsproces en weet problemen inventief op te lossen.

Wat wij jou bieden;

 • Een baan in een snelgroeiende en toekomstgerichte bedrijfstak.
 • Uiteraard goede arbeidsvoorwaarden waaronder 30 vakantiedagen.

Spreekt bovenstaande jou aan of heb je nog vragen?

Neem dan contact op via christian.schildbach(at)stawag-energie.nl of bel 06-21700591

top
Formular wird geladen…